Fiecarui semn astrologic iranian ii corespunde o zeitate, dar si un anotimp, zeul care il guverneaza imprimandu-i trasaturi specifice.

El aduce in centrul atentiei principalele caracteristici ale celor 12 semne zodiacale, atat punctele lor forte, cat si cele slabe. Zodiile iraniene poarta denumirile lunilor iraniene, crezandu-se ca numele acestora provine din textele religioase zoroastre.

Fiecarui semn astrologic iranian ii corespunde o zeitate, dar si un anotimp. Zeul care guverneaza o anumita zodie este si cel care imprima trasaturi specifice zodiei respective. Prin urmare, influenta sa asupra zodiei respective va fi una semnificativa si decisiva.

Acest horoscop are ca punct de plecare calendarul actual Iranian, fiecarei luni din acest acest calendar corespunzandu-i o zodie a astrologiei europene. Calendarul iranian este un calendar solar ce divizeaza anul in 365 de zile, 12 luni si 4 anotimpuri, fiecarui anotimp corespunzandu-i 3 luni. Acest tip de calendar a fost introdus pentru prima oara de Reza Shah Pahlavi, cel care a dat lunilor denumiri persane (farsi). Se spune ca are la baza elemente ale cosmologiei zoroastre. Conform calendarului Iranian, primele 6 luni ale anului au fiecare cate 31 de zile, urmatoarele 5 au 30 de zile, iar ultima luna a anului are fie 29 de zile, fie 30 (are 30 de zile atunci cand este an bisect). Anul Nou Iranian incepe odata cu Echinoctiul de Primavara care are loc pe 21 martie.

Horoscopul iranian porneste de la data de nastere. Pentru a afla zodia iraniana careia ii apartii, arunca o privire peste zodiile de mai jos si perioadele corespunzatoare lor. Avand in vedere fata nasterii, iti poti regasi zodia printre cele 12 zodii iraniene de mai jos:

  • PRIMAVARA

Farvardin (31 zile): 21 martie – 20 aprilie
Ordibehesht (31 zile): 21 Aprilie – 21 Mai
Zodia Khordad: (31 zile): 22 Mai – 23 Iunie
  • VARA

Tir (31 zile): 24 Iunie – 22 Iulie June
Mordad (31 zile): 23 Iulie – 22 August
Shahrivar (31 zile): 23 August – 22 Septembrie
  • TOAMNA
Mehr (30 zile): 23 Septembrie – 23 Octombrie
Aban (30 zile): 24 Octombrie – 21 Noiembrie
Azar (30 zile): 22 Noiembrie – 21 Decembrie

  • IARNA
Dey (30 zile): 22 Decembrie – 19 Ianuarie
Bahman (30 zile): 20 Ianuarie -18 Februarie
Esfand (29 sau 30 de zile): 19 Februarie – 20 Martie

Zodia FARVARDIN - 21 Martie – 20 aprilie: Zeitatea guvernanta: Farvardin

Zodia Farvardin este guvernata de zeul Farvardin, zeu care se trage din Farevashi si despre care se spune ca vegheaza intotdeauna asupra binelui omenirii si asupra cunoasterii de natura spirituala. Acest nativ se caracterizeaza printr-o individualitate puternica si tendinta de a fi independent. Este indraznet, energic, activ, entuziast si plin de incredere in sine. Este orientat catre actiune, iar miscarea reprezinta esenta felului sau de a fi. Ca puncte slabe ale personalitatii sale putem enumera gelozia, incapatanarea si tendinta de a fi agresiv. Este impulsiv si la manie poate fi nedrept cu cei din jurul sau.

Afla care este zodia ta pe Garbo.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.