Urmariti o comedie pentru o inima sanatoasa, insa evitati filmele de groaza si de razboi.

Cercetatorii au descoperit ca urmarirea unui film care provoaca rasul poate avea un efect benefic asupra functiei vasculare. Un efect opus este produs de urmarirea unui film de groaza care provoaca stres mental, scrie DailyMail.

In cadrul unui studiu, voluntarii au urmarit secvente dintr-o comedie, " There's Something About Mary", intr-una din zile, iar in a doua au urmarit secventa de inceput a filmului de razboi " Saving Private Ryan".

Cercetatorii au constatat ca in timpul celui de-al doilea film voluntarii au inregistrat un ritm cardiac nesanatos si o subtiere a vaselor de sange, care reduc fluxul de sange din organism.

Aceasta descoperire confirma ideea unei legaturi intre starea de stres si subtierea vaselor sangvine. Dupa urmarirea comediei, vasele de sange s-au dilatat.

In total, din cele 300 de masuratori efectuate de cercetatori, s-au putut observa diferente considerabile intre dimensiunile vaselor de sange in momentul vizionarii comediei si momentul vizionarii filmului de razboi.

Concluzia la care cercetatorii americani au ajuns este ca rasul ne poate ajuta sanatatea la fel de mult ca exercitiile aerobic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.