In China, exista aproximativ 10.000 de ursi asiatici periclitati tinuti captivi in custi mici, de metal, pentru a li se extrage lichidul biliar, despre care se crede, in traditia asiatica, a avea proprietati medicinale.

Ani de zile, ursii negri asiatici au fost omorati pentru a li se scoate vezica biliara, iar in deceniile recente, fermierii au decoperit o metoda mai eficienta, dar foarte cruda pentru recoltarea bilei. In aceste ferme, ursii sunt tinuti in custi minuscule si li se recolteaza bila prin gauri facute in abdomen. Ranile sunt lasate deschise, iar ursii sunt vulnerabili la infectii si boli. Sunt tinuti fara hrana si apa intrucat acest lucru duce la producerea de lichid biliar in cantitati mai mari, scrie TreeHugger.

Expertii au confirmat, insa, ca pe langa faptul ca este cruda, industria de recoltare a bilei ursilor este si inutila, asa cum sustin, de multa vreme, organizatiile de protectie a animalelor.

In timp ce aceasta exploatare a ursilor are loc in China, Vietnam si Coreea Korea, dar si SUA, saptamana trecuta Medicii de la Scoala chineza de Medicina de la Universitatea din Hong Kong au ajuns la o concluzie socanta.

Eficienta fermelor de ursi, inchisi pentru bila, un leac pentru afectiuni de ficat si ochi, este egala cu zero comparativ cu alte resurse disponibile pe piata, scrie The Telegraph.

Cercetatorul chinez dr. Yibin Feng crede ca fermele de ursi sunt inutile, intrucat inlocuitorii din plante sunt la fel de eficienti ca bila ursilor.

“Ursii sunt tratati inuman, iar fermele de ursi trebui inchise in viitorul cel mai apropiat”, spune cercetatorul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.