Delfinul Josephine, eroina din filmul "Marele albastru/ Le grand bleu" regizat de Luc Besson, a murit "in urma unei maladii renale asociate cu varsta ei foarte avansata".

"Josephine era mama si bunica, a avut mai multi copii si nepoti", a declarat Jon Kershaw, directorul parcului Marineland.

Josephine a fost capturata in Statele Unite ale Americii, in 1979, pentru parcul marin din Antibes, si a murit la aproximativ 40 de ani, o varsta foarte avansata pentru aceasta specie.

Capturarea delfinilor in mare pentru parcurile acvatice a fost interzisa incepand din 1985, iar Josephine a contribuit la popularea cu delfini a mai multor bazine din Antibes, scrie MEDIAFAX.

"Este o pagina care a fost intoarsa, ea a fost parca dintotdeauna in parcul nostru", afirma Jon Kershaw, care a inceput sa lucreze in Antibes in 1980, in calitate de ingrijitor pentru delfini. "Am tinut primul ei pui in brate in 1990, care a devenit apoi tata, la randul lui".

Josephine ii recunostea pe toti angajatii parcului din Antibes. "Delfinii sunt foarte atasati de oameni, in general, si au capacitatea de a-i recunoaste in mod individual. Ei participa din proprie initiativa si accepta provocarile. Acesta nu este un dresaj, in cazul lor este vorba mai mult de un proces de invatare", a declarat directorul parcului Marineland.

Josephine a devenit celebra dupa ce a filmat "scenele cele mai dificile din punct de vedere tehnic" din filmul "Marele albastru/ Le grand bleu", lansat pe marile ecrane in anul 1988. Ea este delfinul care il cauta pe actorul Jean-Marc Barr pe fundul marii, in scena finala. De altfel, Joséphine a aparut in toate scenele filmate pe fundul marii cu actori.

Trei delfini din parcul acvatic din Antibes au participat la filmari, iar scenele cu delfini salbatici au fost turnate in Bahamas.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.