Desi pare o ghicitoare, nu este! Doi copii si un tanar din SUA au murit din cauza unei infectii provocate de amiba, care traieste in apele calde din sudul tarii si le-a patrus in creier prin caile nazale.

Doua dintre victime erau minore: un baiat de 16 ani din Florida, care a inotat intr-un rau din zona, si un baiat de noua ani din Virginia, care a participat la o tabara de pescuit.

Christian Strickland, un baiat de 9 ani din Henrico County, Virginia, a fost infectat intr-o tabara de pescuit si a murit de meningita pe 5 august.

Celalalt copil, Courtney Nash, in varsta de 16 ani, a murit din cauza parazitului dupa ce a facut baie in raul St. John, in Florida. Oficialii din sanatate au confirmat saptamana aceasta ca amiba Naegleria fowleri a provocat decesul, conform Yahoo News.

Cea de-a treia victima, originara din Louisiana, a decedat in urma consumului de apa infestata de la robinet, scrie USA Today.

  • Amiba patrunde in corpul oamenilor prin nas, de obicei dupa ce persoana a inotat sau s-a scufundat in apa dulce calda, cum ar lacuri, iazuri, rauri sau izvoare termale. Apoi, aceasta se infiltreaza in creierul victimelor.

Amiba cauzeaza foarte rar infectii in randul oamenilor, iar 95% dintre cazuri sunt fatale. Simptomele includ dureri de cap, febra, stari de greata si dureri de gat, infectia cu amiba provocand aproape intotdeauna meningita. Dupa o saptamana de la contaminare, persoanele manifesta probleme de echilibru, confuzie, convulsii si se ajunge chiar la deces.

Bilantul mortilor a fost facut public de catre oficialii din sanatate, de la Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor. Potrivit acestora, de la inceputul anilor 1960 au fost raportate 120 de cazuri pe continentul american. Aproximativ trei oameni mor in fiecare an in Statele Unite ale Americii din cauza acestei infectii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.