Te-ai intrebat vreodata cum arata milioanele de insecte microscopice si larvele lor care ne misuna prin sifonier, printre farfurii, prin pat, pe perna, care stau pe mancarea sau pe periuta noatra de dinti?

Un cercetator britanic pasionat de fotografie a folosit un microscop pentru a suprinde milioanele de lighioane minuscule si larvele lor care ne umbla prin sifonier, cu care dormim in pat, care stau pe perna, care intra in mancarea noastra si stau pe periuta de dinti.

"Am vrut sa arat oamenilor insectele cu care traiesc in fiecare zi", a spus specialistul Stephen Gschmeissner, potrivit Daily Mail. "Oamenii pur si simplu nu realizeaza ce se afla in covoarele, patul, in sifonierul lor", mai precizeaza acesta.

"Acarienii sunt «paianjeni» microscopici, rude cu scabia (raia), dar care traiesc in praful din casa, in puf, in pene, dar si in lana animalelor. Ei pot patrunde in piele, sub scuame sau chiar la radacina firelor de par", spune medicul primar dermatolog Anca Zbranca de la Clinica Roderma din Iasi, potrivit Adevarul.

Mediul lor favorit este umed si cald, iar locurile unde se simt ca "acasa" sunt paturile, mocheta, perdelele si draperiile. Printre altele, se hranesc si cu celule moarte de piele umana si fire de par cazute.

„Acarienii mor la temperaturi extreme. Astfel, se pot folosi aspiratoare cu aburi pentru a aspira toate suprafetele (covoarele, podelele, peretii, perdelele si tapiteriile). Pernele, carpetele pufoase si jucariile de plus se pot introduce din cand in cand la congelator sau in lada frigorifica. Este bine ca persoanele cu predispozitie alergica sa foloseasca lenjerie, perne si pilote antiacarieni", mai spune Anca Zbranca.

Afla cum putem evita inmultirea parazitilor din casa pe Adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.