Inca nu ti-ai planificat nimic pentru weekendul viitor sau pur si simplu te-ai saturat de drumul pana la mare? Nicio problema, noi te trimitem la o drumetie si vom face bagajul impreuna.

Drumetia este o miscare in aer liber care ne solicita si ne fortifica trupul. Pentru o simpla drumetie in munti, nu avem nevoie de foarte mult echipament, dar trebuie sa fim pregatiti de orice, fie o schimbare brusca de vreme sau una de teren, scrie Kudika.ro.

  • Cum si drumetia incepe de jos, asa vom incepe si noi: incaltamintea. Astfel chiar daca este vara si este cald, chiar daca vreti sa aratati bine, nu uitati un aspect simplu: picioarele sunt unicele mijloace de transport.

Asa ca alegerea este simpla: pantofi montani sau bocanci. Avand in vedere ca este vara si terenul nu este chiar atat de alunecos, recomandati sunt pantofii montani. Acestia va ajuta sa aveti o aderenta buna pe toate tipurile de teren (mai putin zapada), nu sunt rigizi sau grei si sunt chiar comozi. Nu uitati ca cel mai bine este sa ii purtati putin inainte pentru a nu cauza bataturi.

  • Trecand la haine, regula de aur suna cam asa: safety over fashion! Din start trebuie sa renuntati la ideea de jeansi sau pantaloni stramti, oricat de comozi sau placuti ar fi ei.

Cea mai buna alegere ar fi niste pantaloni din fas sau bumbac pentru a permite respiratia pielii. Camasile, tricourile largi sau un poncho v-ar acoperi si v-ar feri de soare suficient pentru a asigura confortul necesar unei drumetii. Chiar daca este cald, nu ezitati sa luati si o pereche de manusi si neaparat o palarie pentru ca la nivelul capului are loc cel mai mare transfer de caldura.

Pe langa acestea, ar trebui sa mai luati in bagaje haine de schimb pentru a fi acoperiti in caz de incidente, dar si o pelerina de ploaie, pentru ca de multe ori vremea se schimba de la o ora la alta. Nu uitati sa va impachetati hainele in pungi de plastic pentru a fi protejate.

Toate acestea vor intra intr-un rucsac care ar trebui sa aiba trei proprietati importante: sa fie rezistent, comod si incapator. Avand si rucsacul pregatit, nu mai ramane decat sa punem in el cele necesare: un briceag, o lanterna, un aprinzator, o franghie si neaparat un fluier pentru a putea gasi grupul, in caz ca te ratacesti.

Citeste si:
Un traficant din Capitală a aruncat un rucsac plin cu heroină spre...
SURSE: Un traficant din...

Chiar daca este scurta drumetia, nu trebuie sa neglijati faptul ca veti pierde foarte multa energie. Pentru a evita acest lucru, nu uitati sa puneti in rucsac si ceva mancare. Niste sandvisuri cu margarina, care este o sursa buna de grasimi esentiale Omega 3 si Omega 6, branza si ardei sau rosii, un baton de ciocolata sau proteine, in caz ca nivelul glicemiei va scadea, niste fructe si neaparat cel putin doi litri de apa. Acum ca sunteti pregatiti, sa aveti drum bun!

Citeste mai multe despre calatorii pe Travel, supliment Kudika.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.