Trecand peste latura mistica, papadia este o planta medicinala cunoscuta de mii de ani.

  • Beneficiile medicinale ale papadiei

- Frunzele de papadie sunt bogate in fibre, proteine, glucide minerale si vitamine (Vitamina A, E, K, C si vitamine din complexul B). Totodata, planta este folosita si pentru ceai.

- Are puternice efecte detoxifiante asupra ficatului si rinichilor.

- Prin actiunea diuretica, scade tensiunea arteriala, ajuta la detoxifierea organismului prin eliminarea renala a compusilor toxici, creste diureza, mentinand functiile rinichilor, si lupta in acest fel impotriva pietrelor la rinichi sau a nisipului la rinichi.

- Este benefica in tratarea, ameliorarea si chiar vindecarea unor boli de piele, pentru alergiile usoare si iritatiile superficiale.

- Este utila in tratarea formelor usoare de acnee la nivelul fetei si corpului. Se prefera tinctura de papadie in acest caz sau planta cu tot cu floare pisata si folosita in stare proaspata. Ceaiurile sunt, de asemenea, utile, avand actiune mai blanda.

- Poate fi folosita in curele de slabire, intensificand arderile grasimilor. Poate fi consumata cruda in salate (frunzele).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.