Orgasmul se mosteneste genetic, au descoperit cercetatorii britanici.

Raspunsul la problemele legate de orgasm, in cazul femeilor, ar putea sta in gene si nu depinde doar de factori socio-psihologici, potrivit specialistilor.

In urma unui studiu la care au participat 4000 de perechi de gemene, cu varste intre 19 si 83 de ani jumatate, s-a descoperit faptul ca genele mostenite de la parinti sunt responsabile in proportie de 45% pentru a ajunge la orgasm, relateaza BBC.

Dintre participantele la sondaj, doar 14% au marturisit ca se bucura de un orgasm de fiecare data cand fac sex, 32% spun ca nu au orgasm de fiecare data, in timp ce 16% nu reusesc sa ajunga niciodata la un "final fericit". Ca o comparatie, se intampla ca barbatii sa nu ajunga la orgasm foarte rar, mai exact in 2% dintre cazuri.

Descoperind ca influenta biologica este strans legata de problemele sexuale, oamenii de stiinta intentioneaza sa descopere noi tratamente, dar si solutii in gasirea celor mai potriviti parteneri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.