Da, a existat un Capitan Morgan. Nu ne referim la faimoasa bautura jamaicana obtinuta din melasa, apa, malt si drojdie in cazane speciale, ci la nemilosul pirat, a carui ambarcatiune scufundata a fost gasita.

Arheologii au descoperit nava sa, veche de 340 de ani, scufundata pe coasta Panama. Chiar si compania de bauturi a fost la fata locului sa vada care-i treaba.

Potrivit Gizmondo, oamenii de stiinta de la Universitatea Texas au declarat ca este una dintre cele 5 vase care au esuat langa Reciful Lajas in 1671.

In apropiere de epava se afla o multime de cutii si cufere, toate nedeshise, gata sa fie explorate. Banuiesc ca exploratorii au fost foarte incantati de descoperire, mai ales ca tocmai am vazut cu totii cea mai recenta parte din "Piratii din Caraibe: On Stranger Tides"

  • Cine era Henry Morgan?

In secolul al 17-lea, Capitanul Henry Morgan a navigat cu autorizatie, in numele Angliei, aparand interesele Coroanei si fiind pionierul expeditiilor din Noua Lume. Potrivit Discovery News, in 1671, intr-o incercare de a captura Panama si a elibera presiunea exercitata de Spania in Insulele Caraibe, Morgan a incercat sa cucereasca Castillo de San Lorenzo, o fortareata spaniola. Desi oamenii sai au reusit sa invinga spaniolii, Morgan a pierdut atunci 5 nave in apa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.