Inspirat de diamantele pe care sotia sa le avea in dinti, un optometrist din India, din cadrul Centrului de Cercetare a Ochilor Shekhar a inventat lentilele de contact incrustate cu diamante.

In plus, la Shekhar Eye Research Center a mai fost creata si o varianta placata cu aur, pentru a aduce o oarecare stralucire in ochii celor care le poarta.

Accesoriile destul de exotice si excentrice (am spune noi) costa nici mai mul nici mai putin 15.000 de dolari perechea si contin 18 diamante micute.

Chiar daca au fost create pentru a soca industria modei, chiar si unii critici sunt de parere ca e prea mult efort. Cu toate acestea, lentilele nu-si pierd scopul medical, specialistul dandu-ne asigurari ca diamantele nu vor atinge corneea si metoda este foarte sigura, scrie Huffington Post.

Creatorul lentilelor, Chandrashekhar Chawan, a declarat pentru Wired ca "profitul strans in urma vanzarii acestor lentile va merge catre pacientii care sufera de sindromul Stevens Johnson, o boala de piele care conduce catre pierderea vederii."

Intrebat care sunt asteptarile sale vis-a-vis de aceasta bijuterie neconventionala, Chawan a declarat ca spera ca va fi noul trend de la Bollywood.

Insa, oamenii au raspuns variat la noua sa creatie, unii au zis ca este infricosatoare, altii au iubit-o din prima. "Personalitatile de la Bollywood s-au indragostit de concept, o sa dau lovitura", a declarat Chawan intr-un interviu pentru TODAY.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.