Americanii au inventat un dispozitiv tip cartela care iti da rezultatul testului HIV, in doar cateva minute.

Dispozitivul este o descoperire inedita in lumea medicala si va face testarea populatiei, din toate partile lumii, mult mai usoara si mai rapida.

Cipul a fost fabricat in cadrul Universitatii Columbia din New York, iar costurile de fabricare sunt de doar 1 dolar.

Am fabricat dispozitivul pentru ca toata lumea, din orice colt al planetei, sa poata avea acces la test, fara mersul la clinica, luatul sangelui si cel mai important, fara nevoia de a astepta doua saptamani pentru rezultate”, a declarat profesorul Samuel Sia pentru Daily Mail.

Dispozitivul functioneaza pe principiul unui test de sarcina, sau de diabet, si e nevoie de doar o picatura de sange, care apoi trece prin zece filtre de detectare, iar in aproximativ 15 minute – rezultatele testului pot fi vazute ca pozitiv sau negativ pentru HIV si Sifilis.

Rezultatele sunt sub forma unor culori diferite pentru negativ si pozitiv – ceea ce insemna ca nu ai nevoie de alt dispozitiv in afara acestuia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.