Luna trecuta, un leu de munte a fost lovit si omorat de o masina in Connecticut, SUA, oamenii de stiinta fiind mirati ca un leu se afla in acea zona, unde nu mai fusese zarit vreun leu de o suta de ani.
Astfel, au aflat ca leul facuse o calatorie extraordinara inainte de a-si gasi sfarsitul.

ADN-ul leului a aratat ca acesta provenea din Dakota de Sud, ceea ce insemna ca a calatorit o treime din Statele Unite pana a ajuns in Connecticut, scrie BBC.

Descoperirea a fost posibila printr-o coincidenta – ADN-ul animalului s-a potrivit perfect cu mostre colectate cu ani in urma de la 2.000 de mile spre vest, indicand ca leul provenea din regiunea Black Hill din Dakota de Sud.

Leul a traversat cel putin sase state si zeci de autostrazi inainte de a fi ucis de o masina, in Connecticut. Daca e adevarat, cercetatorii spun ca este cea mai mare calatorie a unui mamifer din toate timpurile, treehugger.com.

Acest caz nu este primul, insa. Un alt leu din Dakota de Sud a fost impuscat in Chicago in 2008. Intr-o vreme, leii se gaseau atat in nordul cat si in sudul Americii, dar dezvoltarea oraselor le-a redus considerabil habitatul, fortandu-i sa traverseze zone populate in cautare de teritorii salbatice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.