Robert Ettinger, supranumit "parintele criogeniei", un procedeu ce consta in congelarea trupului unui decedat asteptand sa fie reinviat gratie unui progres al stiintei, a murit, sambata, la varsta de 92 de ani, in Statele Unite, a anuntat, luni, fiul sau David

Corpul autorului conceptului de criogenie a fost imediat congelat dupa moarte la Institutul de Criogenie din Clintown Township din statul Michigan pe care l-a fondat in 1976, a declarat David Ettinger, citat de AFP.

In 1962, Robert Ettinger a publicat volumul "The Prospect of Immortality", editat in lumea intreaga, iar noi versiuni ale acestuia urmeaza sa apara in curand in Coreea de Sud, Taiwan si China, relateaza Mediafax. In aceasta lucrare el avanseaza teza potrivit careia "era posibil (in 1962) sa se conserve un corp pe o perioada infinita" pentru ca intr-o buna zi "stiinta medicala sa poata sa repare afectiunile cauzate de boli si de criogenie".

"Va veni o zi in care prietenii nostri din viitor vor putea sa ne reinvie si sa ne ingrijeasca", declara autorul.

Ettinger, profesor de fizica, a facut cunoscut acest concept in Statele Unite in anii 1960 si 1970, aparand in cele mai renumite emisiuni americane de televiziune. Nascut in 1918, el a luptat in Al Doilea Razboi Mondial in Belgia, unde a fost grav ranit. Spitalizat timp de mai multi ani, a reusit sa isi salveze picioarele, gratie unor grefe osoase. Tehnica, pe atunci inovatoare, i-a atras atentia asupra tehnicilor medicale ale viitorului.

Institutul de Criogenie, un institut cu scop nelucrativ care propune criogenia si conservarea corpurilor, cuprinde 900 de membri din lumea intreaga, cu asociatii de sprijin in Rusia, Australia si Germania. Pana in prezent, in acest centru sunt pastrate 106 de cadavre.

Costul pentru ca un corp sa fie conservat pe o perioada infinita, scufundat in azot lichid, este de 28.000 de dolari.

Robert Ettinger, al carui trup se odihneste acum alaturi de cel al mamei sale si de cele doua sotii ale sale, ambele criogenizate, a infiintat si o asociatie dedicata educatiei si cercetarilor stiintifice din domeniul criogeniei.

El este si autorul unor volume stiintifice, printre care "Man Into Superman" (1970) si "Youniverse" (2009).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.