Un scufundator care a fost la un pas de a fi inghitit de un rechin-balena, in timp ce acesta se hranea cu plancton, a fost surprins de un fotograf.

Fotograful Mauricio Handler a realizat fotografia in apele insulei Mujeres din Mexic, in timp ce peste 600 de rechini-balena s-au adunat la un loc pentru a se hrani cu ton, scrie dailymail.co.uk.

Rechinii, care se aduna in fiecare an in apele Mexicului pentru a se hrani, nu reprezinta un pericol pentru scufundatori. Animalele inoata cu gurile deschise, inghitind cantitati foarte mari de apa si hrana.

Gura rechinului-balena poate ajunge la o latime de 1,5 metri si contine pana la 350 de randuri de dinti.

"Imaginea scufundatorului care se uita in gura deschisa a rechinului a fost o crestere incredibila de adrenalina. Atunci cand te afli in apa printe atatia pesti te simti ca intr-o alta lume", a declarat Mauricio Handler.

Fotograful a spus ca in timp ce se hranea, rechinul-balena s-a indreptat spre unul dintre colegii sai.

"Nu au o vedere foarte buna, dar scufundatorul a reusit sa se dea din calea lui. Daca ar fi fost inghitit din greseala, cu siguranta rechinul l-ar fi scuipat imediat", a declarat fotograful.

Rechinul-balena este cel mai mare peste din lume, insa este inofensiv pentru om
. Animalul, care poate avea o greutate de pana la 40 de tone, se hraneste cu plancton si pesti mici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.