Panourile solare care se gasesc pe tot mai multe cladiri rezidentiale si comerciale nu genereaza doar energie verde ci ajuta si la racirea cladirilor.

Cu toate ca observatiile efectuate in studiul realizat de catre cercetatorii de la Scoala de Inginerie a Universitatii San Diego Jacobs, au fost realizate in doar trei zile, in luna aprilie a acestui an, echipa profesorului Jan Kleissl, de la universitatea amintita, crede ca este prima care a reusit sa masoare aportul adus de panourile solare fotovoltaice la racirea cladirilor.

Echipa a adunat datele folosind o camera video termala care indica temperatura suprafetelor filmate. Au studiat acoperisul Laboratorului Powell Structural Systems, care avea portiuni cu si fara panouri solare, relateaza Gizmag.com.

Ei au ajuns la concluzia ca, pe parcursul zilei panourile solare reduc cantitatea de caldura care ajunge pe acoperis cu 38%. In plus, panourile solare ajuta la mentinerea caldurii si pe timpul iernii, reducand facturile., scrie GreenReport.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.