Pliosaurul, un monstru al marii cu un craniu de 2,4 metri, a fost numit "cel mai infricosator pradator din cati au trait".

Fosila de 155 milioane de ani a fost descoperita intamplator in Anglia de un localnic.

Kevan Sheehan a povestit pentru BBC cum a gasit craniul: "A fost noroc pur. Eram pe plaja si am vazut trei bucati. Habar n-aveam ce sunt, dar am inceput sa le trag din nisip. De atunci, in fiecare an merg acolo si gasesc alte bucati", povesteste Sheenan.

Barbatul a decis sa nu precizeze locul exact al descoperirii, invocand faptul ca zona este periculoasa din cauza caderilor de pietre. Sheehan a descoperit fosila in urma cu 18 luni, insa nu a vrut sa o arate publicului pana cand piesele din craniu nu au fost asamblate.

"Acest craniu este 95% complet si, probabil, unul dintre cele mai mari si, cu siguranta, unul dintre cei mai bine conservati pliosauri care au fost gasiti in lumea intreaga", a spus Richard Edmonds, managerul Consiliului din Coasta Jurassic din Dorset.

Oamenii de stiinta estimeaza ca Pliosaur, care a trait in perioada jurasicului si a cretacicului, ar fi masurat 18 metri lungime si ca ar putea reprezenta o noua specie.

"Probabil ca este cel mai de temut pradator care a trait vreodata pe Pamant. Stand in fata craniului imens iti imaginezi aceasta bestie holbandu-se la tine si fixandu-te cu privire. Doar gandul asta iti face parul maciuca", a declarat paleontologul Richard Forrest.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.