Cu totii avem parte de momente penibile de care nu mai vrem sa ne amintim. Ei bine, acest lucru este posibil. Afla cum se face.

Memoria selectiva chiar exista, iar oamenii isi pot antrena creierul pentru a sterge amintirile jenante, spun oamenii de stiinta.

Reprimarea indelungata a amintirilor rele poate duce la stergerea lor complete, sustin cercetatorii. Acestia au folosit scanari EEG pentru a monitoriza partile din creier care se activeaza atunci cand cineva incearca sa uite ceva. – Acestia au putut spune chiar si momentul in care amintirea este uitata si sustin ca reprimarea indelungata este la un pas distant de stergerea complete.

Echipa de cercetatori de la Universitatea Lund din Suedia sustine ca tehnica poate fi folositoare oamenilor care sufera de depresie si stres prost-traumatic, atunci cand se lovesc mereu de amintirea anumitor incidente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.