Cercetatorii din cadrul universitatii californiene din Los Angeles au ajuns la concluzia ca daca femeile care trec printr-un soc puternic sau printr-o durere uriasa, daca privesc la pozele persoanelor iubite, intensitatea durerii scade treptat.
Cercetotorii au studiat activitatea cerebrala a femeilor si au vazut ca exista o activitate crescuta in creierul acestora asociata cu sentimentul de siguranta, intr-o zona numita ventromedial prefrontal cortex, inregistrata atunci cand acestea priveau fotografiile persoanelor iubite, arata studiul, potrivit WIRED.

Cu cat era mai lunga relatia in care acestea erau mai implicate si cu cat era mai mare sustinerea pe care o primeau din partea acestora, cu atat mai activa era aceasta parte a creierului, mai scrie in studiul publicat de catre Jurnalul Academiei Nationale de Stiinte din SUA.

Desi acest studiu este micut, nu este singurul care demostreaza ca iubirea are puteri care vindeca durerea. Scoala de Medicina din cadrul Universitatii Stanford a publicat anul trecut un studiu care arata ca sentimentele puternice de iubire pot vindeca orice urma de durere, mai mult decat analgezicele.

Pe de alta parte, studiul publicat in primavara aceasta de catre cercetatorii de la Universitatea din Michigan au aratat ca respingerea sociala, inclusiv despartirile, pot durea la fel de mult ca si durerea fizica, scrie Huffington Post.

Acest lucru se intampla deoarece zonele din creier asociate cu senzorii de durere sunt si ele activate cand cineva este victima a durerii provacate de aceasta respingere sociala, arata studiul mai sus mentionat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.