Oamenii de stiinta confirma tendinta incalzirii globale. In anii 2005 si 2010 s-au inregistrat cele mai mari temperaturi de la sfarsitul secolului 19.

Potrivit oamenilor de stiinta de la National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), in 2005 si 2010 s-au inregistrat temperaturi record pe suprafata globului. Monitorizarea a inceput cu anul 1880.

Totodata, temperatura terestra medie a fost in 2010 cu circa 0,62 grade mai calda decat media secolului 20.

  • Planeta continua sa se incalzeasca

Analizele si concluziile specialistilor releva faptul ca exista o tendinta clara, in ultimii cinci ani, de modificare climatica globala, temperaturile anuale medii din Arctica continuand sa creasca de aproximativ doua ori mai repede decat la cele mai joase latitudini.

Fenomene meteorologice sezoniere precum El Nino au o influenta semnificativa asupra climatului de-a lungul anului, potrivit raportului NOAA.

Totodata, ghetarii din Oceanul Arctic si-au redus dimensiunile, situandu-se pe locul trei in topul celor mai mici zone de gen masurate vreodata. Calota glaciara a Groenlandei s-a topit la una din cele mai mari viteze inregistrate din 1958, in timp ce in 2010, ghetarii Groenlandei s-au topit la o viteza cu 8% mai mare decat in anul record 2007.

Citeste si: Cum combatem incalzirea globala? Cu un "mic" razboi nuclear!

NASA a dezvaluit harta incalzirii globale


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.