Intr-un clip video care a adunat peste 4 milioane de vizualizari intr-o saptamana, o pisica latra ca un caine, iar cand e surprinsa de stapan isi transforma latratul in mieunat. Afla ce spun expertii despre fenomenul anormal.
De ce latra pisica si mai ales de ce s-a oprit si s-a apucat de mieunat cand si-a vazut stapanul care o filma? Nu credem ca s-a rusinat, deci mai bine sa vedem ce parere au expertii despre acest lucru.

Nicholas Dodman, specialist in comportamentul animalelor si profesor la Tufts University, spune ca" nu este vorba de un fenomen neobisnuit, din moment ce laringele, traheea si diafragma pisicilor sunt dispuse in mod similar cu cele ale unui caine. Daca o felina opereaza aceasta masinarie in in stil canin, atunci va scoate un sunet asemanator latratului."

"Latraturile sunt rezultatul unui val subit de aer si pot fi generate o pisica super excitata. Sunt ca un soi de “mieunaturi fortate”, cum le numeste Dodman.

Totodata, s-ar putea ca pisica sa fi invatat sa latre de la un caine cu care isi imparte statutul de animal de companie sau de la unul de pe strada – pesemne animalul la care latra in filmulet, scrie LiveScience.

"O pisica poate sa imite un sunet pe care il aude des. Dar de ce s-a oprit atunci pisica din latrat cand a detectat prezenta stapanului? Nu pentru ca s-ar fi rusinat", spune specialistul, cum au crezut multi oameni.

Pisicile nu stiu ca nu le este in fire sa latre. Cand pisica din filmulet si-a intors capul spre stapan, aceasta miscare a redus nivelul de aer care trece prin canalul de aeraj, asa ca latratul s-a transformat in mieunat, a mai declarat Dodman pentru Life's Little Mysteries.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.