Nano Space Labs, compania infiintata cu contributia cosmonautului Dumitru-Dorin Prunariu, si compania americana NanoRacks au semnat un parteneriat care le va permite entitatilor private si academice de cercetare din Romania sa deruleze experimente stiintifice si educationale in Laboratorul National al SUA de pe Statia Spatiala Internationala.

Nano Space Labs poate trimite experimente in spatiu rapid, la un pret redus, incepand cu 25.000 USD.

Nano Space Labs preconizeaza ca pana in toamna va anunta un program inovator si interesant care va stimula interesul studentilor romani sa concureze pentru slotul util disponibil acum pentru Nano Space Labs.

Acest slot util a fost finantat de Dl. Brian Streidel, un om de afaceri american cu origini in Romania, care a co-finantat Nano SpaceLabs alaturi de Dorin Prunariu. Scopul acestui program educational este de a oferi o oportunite tinerilor aflati la inceput de cariera.

Dumitru-Dorin Prunariu, primul si singurul roman care a zburat in spatiu, a declarat cu privire la acest parteneriat: „Aceasta este o ocazie unica, incredibila pentru studentii, profesorii si entitatile private de cercetare din Romania de a testa si dezvolta proiecte intr-un mediu exclusiv, disponibil pana acum doar pentru foarte putine cercetari. Initiativa noastra privata contribuie la dezvoltarea rapida, la costuri reduse, a cercetarii spatiale din Romania.”

NanoRacks, infiintata in 2009 de antreprenorul spatial comercial Jeffrey Manber, a dezvoltat si a lansat un centru de cercetare spatiala comerciala pe care il opereaza in prezent ca parte a Laboratorului National al SUA de pe Statia Spatiala Internationala (SSI).

“Suntem angajati sa stimulam cererea pietei pe toate platformele care orbiteaza in jurul pamantului, prin crearea unui climat comercial care sa ii ajute pe noii utilizatori, de la studenti la cercetatori, de la agentii spatiale guvernamentale la persoane individuale sa desfasoare activitati de cercetare, sa dezvolte experimente, sa faca greseli, sa experimenteze, si poate chiar sa realizeze inovatii minunate pe orbita Terrei si nu numai”, spune Jeffrey Manber despre NanoRacks


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.