Pentru mult timp 3,14 a fost considerat unul dintre cele mai importante numere din lume, insa se pare ca era PI-ului va apune in curand.

Expertii matematicieni sustin ca numarul 3,14 - constanta matematica a carei valoare este raportul dintre circumferinta si diametrul oricarui cerc – ar fi gresit si ar trebui inlocuit cu o valoare alternativa numita “tau”.

Dupa cum sustin ei, 3,14, valoarea numarului, nu este una incorecta insa nu este suma care ar trebui folosita pentru proprietatile unui cerc.

Matematicienii vor sa schimbe si manualele scolare pentru a inlocui PI-ul cu simbolul “tau”, care are o valoare dubla fata de PI: 6,28.

In toti acesti ani ne uitam la numarul gresit. PI nu este numarul potrivit pe care sa il asociem cu un cerc – Numarul correct ar fi 2PI sau <tau>”, a declarat Kevin Houston, mathematician la Univesitatea din Leeds.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.