Agentia americana de reglementare a medicamentelor (Food and Drug Administration/ FDA) a aprobat lansarea pe piata a primului tratament celular personalizat contra ridurilor, a anuntat, miercuri, Fibrocell Science, compania care a pus la punct aceasta terapie, informeaza AFP.

Reprezentantii FDA au autorizat acest tratament, denumit Viv (azficel-T), marti, precizeaza compania Fibrocell Science intr-un comunicat.

Viv este primul si, totodata, singurul tratament celular personalizat estetic aprobat de FDA pentru a reduce ridurile la adulti, accentuate in special in momentul in care o persoana zambeste.

  • Acest tratament consta in prelevarea unor celule din piele, fibroblaste, si cultivarea lor in laborator pentru ca acestea sa se multiplice, fiind apoi reinjectate in riduri pentru a le atenua.

Intr-o piele obisnuita, fibroblastele produc colagen, proteine fibroase care asigura tesuturilor o anumita rezistenta mecanica in fata fortei de intindere.

  • In testele clinice organizate, pacientii au tolerat foarte bine terapia Viv. Cele mai multe dintre efectele secundare remarcate au constat in slabe reactii cutanate, care au disparut in mai putin de o saptamana.

FDA a autorizat comercializarea acestui tratament, dupa ce a analizat rezultatele obtinute in urma a doua teste clinice de faza 3, realizate pe un esantion de 421 de pacienti.

"Folosirea celulelor pacientului, care produc colagen, reprezinta un mijloc revolutionar in tratamentul contra ridurilor nazolabiale, restaurand prospetimea fetei", a declarat Robert Weiss, profesor asociat la facultatea de medicina de la Universitatea John Hopkins, din statul american Maryland, si directorul Institutului Maryland Laser Skin and Vein.

Robert Weiss este cercetatorul care a coordonat aceste teste clinice in cadrul carora a fost folosita terapia Viv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.