Un experiment cu papagali cenusii africani a scos la iveala un fapt necunoscut pana acum si anume ca aceste pasari au o inteligenta iesita din comun, pe langa talentul binecunoscut de imitare a vocii umane.

Studiul a constatat ca papagalul are un nivel al inteligentei corespunzator unui copil de patru ani, potrivit Daily Mail.

Papagalul cenusiu african a fost capabil sa gaseasca mancarea ascunsa, prin deductie si eliminare, abilitate observata anterior numai la fiintele umane si maimute.

Experimentul a fost efectuat cu sapte papagali, cu varsta intre sapte si 25 de ani, dintr-un centru de salvare din Austria, scrie MEDIAFAX.

Sandra Mikolasch de la Universitatea din Viena a explicat ca doua feluri diferite de mancare, dar in mod egal preferate, au fost ascunse in doua vase opace.

Apoi unul dintre vase a fost golit, fapt care a fost aratat pasarilor. Papagalii au fost pusi apoi in fata celor doua vase.

Cei mai multi dintre papagali au reusit sa-si dea seama in ce vas este mancare.

Cercetatorii spun ca pasarile au zarit din ce vas a fost luata mancarea si si-au dat seama ce vas contine mancare.

Anterior, numai maimutele aveau aceasta abilitate in experimente similare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.