Cresterea numarului populatiei genereaza o problema serioasa: criza alimentara mondiala. Solutia? Sintetizarea mancarii din gunoiul oamenilor. Este absurd ce-i drept, insa oamenii de stiinta japonezi au descoperit o modalitate de a crea carne comestibila din fecale umane.

Mitsuyuki Ikeda, cercetator la laboratorul Okayama, a obtinut carne bazata pe proteine din excremente umane. Reprezentati ai retelei de canalizare din Tokyo l-au abordat pe cercetator din cauza abundetei de noroi de canalizare si l-au rugat sa vada daca acesta nu poate fi reciclat cumva, scrie news.yahoo.com.

Cercetatorii au extras din acel noroi de canalizare proteine si au creat o friptura artificiala, care contine 63% proteine, 25% carbohidrati, 3% lipide si 9% minerale. Carnea are culoare rosie, datorita unui colorant alimentar, este apoi aromata cu proteina de soia si, care, potrivit primelor persoane care au gustat-o, chiar are gust de vita.

Studiile arata ca industria ambalarii produselor din carne este raspunzatoare pentru 18% din emisiile de gaze cu efect de sera, noteaza Realitatea.net.

Avand in vedere ca in acest moment aceasta modalitate de extragere a carnii din excremente este foarte costisitoare, cercetatorii spera ca descoperirea lor sa fie vanduta macar la acelasi pret la care este vanduta carnea propriu-zisa. Profesorul Ikeda este constient de bariera psihologica peste care trebuie sa se treaca pentru ca oamenii sa manance acest tip de carne, insa spera ca in timp acest aspect sa fie rezolvat, in favoarea unor motive mult mai logice: responsabilitatea fata de mediul inconjurator, costul si faptul ca are calorii mai putine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.