Daca exista cupluri care se gandesc cand sa conceapa un copil, cu siguranta motivele alegerii momentului tin de cariera, posibilitati, poate chiar zodia in care si-ar dori sa se nasca micutul, dar prea putin de bolile la care copilul ar fi predispus in functie de momentul conceperii.

Potrivit unui studiu de amploare ce a demarat dupa 1990 in California, specilistii au ajuns la concluzia ca micutii nascuti iarna au risc mai mare de a dezvolta autism, o boala despre care puteti citi mai multe detalii in articolul: Terapia persoanei cu autism reprezinta un mod de viata.

Cercetatorii au analizat peste 6,6 milioane de copii care s-au nascut in California intre lunile ianuarie 1990 si decembrie 2002, copiii pe care i-au urmarit pana la varsta de 6 ani. Dintre acestia, se pare ca cel mai mare risc de a dezvolta autism si cele mai multe cazuri diagnosticate cu aceasta boala s-au numarat in randul copiilor conceputi in lunile decembrie, ianuarie, februarie si martie, si mai putin pentru copiii conceputi in celelalte luni.

Specialistii afirma ca una din cauzele principale care ar putea duce la aceasta incidenta a copiilor conceputi in lunile de iarna ar fi expunerea importanta la virusurile din sezonul rece si fluctuatiile de imunitate care au loc in acest sezon.

Specialistii de la Universitatea din California ne informeaza ca factorii de meniu sunt foarte importanti in momentul conceperii unui copil, ei putand influenta starea de sanatate a gravidei precum si modul de dezvoltare intrauterina a copilului.

Citeste mai multe despre aceasca boala si riscurile ei pe Garbo.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.