Desi majoritatea pasagerilor nu iau in seama acest avertisment, specialistii sustin ca riscurile folosirii dispozitivelor electronice in aer sunt "la inaltime".

Doar in ultimii sase ani au avut loc 75 de incidente provocate de interferentelor aparute in urma folosirii aparatelor electronice in avion.

Astfel, pilotii si inginerii trag un semnal de alarma asupra problemelor serioase de siguranta ce pot aparea in timpul zborului in astfel de cazuri. De exemplu, pilotul automat al unui avion Boeing s-a deconectat singur in timp ce patru persoane aflate la bord foloseau telefonul mobil
.

Potrivit studiilor specialistilor, semnalul emis al aparatelor da peste cap senzorii electronici aflati de-a lungul aeronavei, GPS-ul nu mai citeste corect coordonatele si au loc schimbari rapide de altitudine. Situatia este si mai grava in timpul aterizarilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.