Incredibil10 Iunie 2011

Lectura de un minut

Fortele Aeriene americane dispun de "avionul sfarsitului lumii", o gama de aeronave care pot rezista exploziilor nucleare si impactului cu asteroizi. Avioanele au fost construite pentru a-l proteja pe presedinte si pe apropiatii lui in cazul adeveririi celor mai sumbre scenarii.

Un astfel de avion, care costa 223 de milioane de dolari, poate zbura fara sa alimenteze cateva zile si are capacitatea de a conduce tara sau chiar un razboi mondial, scrie dailymail.co.uk.

Aeronava este echipata cu scuturi impotriva radiatiilor termice si electromagnetice, pentru eventualitatea unui atac nuclear, si este capabila sa decoleze in cateva minute.

Spre deosebire de Air Force One, care este mijlocul de transport oficial al presedintelui american, "Doomsdayplane" este construit special pentru a coordona Guvernul si armata din aer in cazul unul razboi nuclear, scrie MEDIAFAX.

  • Avionul este protejat cu un scut electromagnetic si poarta aproximativ 75.000 de kilograme de echipament electronic.

In ciuda marimii sale, Boeing-ul 747 modificat poate zbura cateva zile fara sa alimenteze si poate atinge o viteza de 997 de kilometri pe ora.

Oamenii care calatoresc la bordul avionului pot comunica cu oricine de pe pamant si chiar cu submarinele nucleare, prin intinderea unui cablu de 8 kilometri prin partea din spate a avionului.

Citeste si:
Hillary Clinton, insotita de Obama in campanie. Trump denunta...
Hillary Clinton, insotita de...

"Dam drumul cablului, iar acesta transmite mesaje codate despre trafic catre submarinele americane", a declarat capitanul W. Scott Ryder.

Personalul care lucreaza la bordul avionului doarme in apropiere, pentru ca acesta sa poata decola la cinci minute dupa un atac. De exemplu, a fost mobilizat imediat dupa atacurile din 11 septembrie 2001.

"Daca centrele de comanda de la solul Statelor Unite au o eroare sau sunt atacate, ne imbarcam imediat. Suntem in alerta 24 de ore pe saptamana, 365 de zile pe an", a declarat capitanul aeronavei.

  • O astfel de aeronava este in asteptare si pregatita de decolare in permanenta.

Citeste si:
Acces INTERZIS! Zone fascinante unde NU ai voie sa intri
Acces INTERZIS! Zone...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.