O firma germana de arhitectura a prezentat de curand un proiect indraznet care rezolva in acelasi timp problema spatiilor de locuit si de parcare. Arhitectii de la studioul "Topos" au propus construirea unui bloc de apartamente ale caror balcoane se pot transforma in parcari. Constructia denumita "CarLoft" a produs deja dezbateri in comunitatea orasul Kreutzberg, locatia unde se va construi prima structura. Arhitectii germani au gasit rezolvarea problemei supraaglomerarii oraselor: parcarile private se vor desfiinta dar nu vor disparea.

Un nou bloc de apartamente care se va construi anul viitor in orasul german Kreutzberg va avea parcarea pe verticala. Concret, fiecare locuitor isi va putea parca masina in balcon, indiferent ca va locui la parter sau la etajele superioare. Autoturismul va fi parcat pe balcon cu ajutorul unui lift care este chemat din strada. Studioul german de arhitectura "Topos" a prezentat deja schitele noii structuri si a anuntat ca lucrarile de constructie vor demara anul viitor.

Arhitectii studioului "Topos" au afirmat ca in acest fel se va rezolva problema parcarilor in orasul Kreuzberg si se va reduce si rata furturilor de autoturisme. "Centrul orasului va redeveni un spatiu placut scapand de masinile parcate pe marginea soselelor", a declarat unul din reprezentantii "Topos", Johannes Kauka. Pretul de pornire al unui asemenea apartament e 150.000 de euro pentru o locuinta cu suprafata de 150 de metri patrati si poate ajunge pana la 450.000 de euro pentru un apartament cu suprafata de 250 de metri patrati.

Pentru a nu incarca structura prea mult, blocul va avea numai 11 apartamente si doar sase etaje. Pentru a fi cat mai atractiv, fiecare apartament va avea si o gradina cu suprafete cuprinse intre 45 si 60 de metri patrati. "Locuitorii isi vor pregati gradina dupa bunul plac si vor putea sa planteze orice planta", a adaugat Johannes Kauka. Apartamentele vor fi in asa fel construite incat proprietarii sa poata modifica orice: de la marimea apartamentului pana la extinderea locului de parcare din balcon, in functie de nevoi.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.