Fredric Baur, parintele cutiei de chipsuri Pringles, a fost inmormantat in propria inventie.

In 1966, Baur a venit cu ideea ca chipsurile sa fie asezate uniform intr-o cutie si nu la gramada intr-o punga. Acesta le-a prezentat ideea celor de la Procter&Gamble si, desi la inceput cutia Pringles nu a fost privita cu ochi buni, in timp a devenit un real succes in intreaga lume.

Barbatul a murit luna trecuta si copiii sai l-au incinerat si i-au pus cenusa intr-o cutie de chipsuri Pringles, scrie time.com.

“In urma cu 20 de ani, cand tatal meu a venit cu ideea sa fie inmormantat in propia inventie nu l-am luat in serios”,
povesteste Larry, fiul lui Fredric Baur, marturisind ca de-a lungul anilor au circulat tot felul de glume cu privire la acest subiect.

Insa, dupa ce Baur a fost rapus de Alzheimer, familia a decis sa-i respecte dorinta si sa-l inmormanteze in cutia de Pringles, care a devenit un simbol al culturii snacksurilor.

"Este vorba despre frumusetea si puterea uniformitatii. Fiecare chips arata la fel are acelasi gust"
, spune Eric Spitznagle, autorul cartii "The Junk Food Companion".

La inceput, oamenii nu au fost asa receptivi cand a aparut prima cutie Pringles, arata fondatorul supermarketguru.com, Phil Lempert. Chipsurile uniforme nu se potriveau cu individualismul anilor '60.

"Insemna sa renunti la placerea de a manca un chips mare sau unul mic sau unul care seamana cu cine stie ce artist", mai spune Lempert.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.