O noua aplicatie pentru telefoanele smartphone a fost dezvoltata recent. Aceasta poate determina daca cineva a suferit sau nu o comotie cerebrala.

Aplicatia ii va face pe parintii prea ingrijorati sa nu mai stea cu inima la gura tot timpul. Cu ajutorul acesteia, se va confirma daca a avut loc o trauma si va fi automat trimis un mail catre doctorul posesorului telefonului.

Aplicatia, care nu are niciun nume, inca, si se afla in teste, are un potential de salvator de vieti, mai ales pentru pusti sau pentru sportivi.

Potrivit Dailymail.co.uk, aceasta functioneaza pe principiul unor intrebari puse posesorului de smartphone si potentialei victime si pune cap la cap informatiile furnizate de acesta pentru a determina daca este o comotie cerebrala sau nu.

Capul acestei inventii sunt doi doctori de la Universitatea North Carolina care sunt de parere ca utilizarea acestei aplicatii este cea mai buna si rapida metoda de a interveni in cazul comotiilor cerebrale, care de cele mai multe ori fac victime,doar pentru ca personalul de specialitate nu a putut fi contactat mai repede.

De asemenea acest proiect se doreste a fi si o punte de comunicare intre echipele de medici si sportivi, dar si antrenori, care uneori sunt primii care intra in contact cu atletii daca prezinta simptome de comotii, majoritatea datorate efortului masiv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.