Un plasture inventat de doi medici pediatrii din Franta ar putea vindeca mii de oameni care sufera de alergia mortala provocata de alune.

Cercetatorii cred ca plasturele, inventat pentru a invata organismul sa nu reactioneze in exces atunci cand este expus la consumul de alune, este una din cele mai bune variante posibile de a trata aceasta afectiune care ameninta viata, scrie News.com.au

Plasturele, care elibereaza doze mici de ulei de alune sub piele, se afla momentan in stadiu de cercetare in Europa si SUA, potrivit Daily Mail.

Unul din inventatorii plasturelui, doctorul Pierre-henri Benhamou, spune ca avut o viziune cum ca acest produs va fi purtat zilnic timp de cativa ani si va reduce treptat reactiile la expunerea accidentala la alune.

„Frumusetea acestui plasture consta in faptul ca uleiul este absorbit sub piele si este luat in primire de sistemul imunitar. Insa, pentru ca nu ajunge direct in sange, nu exista riscul unei reactii severe”, a spus acesta.

Doctorul Benhamo si colegul sau, profesorul Christophe Dupont, spun ca plasturele poate fi benefic si pentru intoleranta la lactoza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.