Un cuplu din Canada a decis sa-si cresasca copilul fara a-i dezvalui sexul, pentru ca in timp sa-si aleaga propria identitate sexuala.

Kathy Witterick, in varsta de 38 de ani, si sotul ei David Stocker, 39 au starnit multe critici dupa ce au decis sa tina secret sexul celui de-al treilea copil al lor, in varsta de patru luni.

Cei doi spun ca in acest fel, copilul isi va dezvolta propria identitate sexuala, fara a se conforma stereotipiilor sociale ale sexului, scrie dailymail.co.uk.

Kathy a scris intr-un email ca ideea ca toata lumea sa stie ce sex are copilul ei este nesanatoasa, nesigura si exhibitionista. Ea afirma ca genul copilului este pastrat in siguranta, sanatos si privat, nu secret.

La nasterea lui Storm, parintii au trimis un email prietenilor si familiei: "Am decis sa nu dezvaluim sexul lui Storm deocamdata - un tribut al libertatii si al alegerii in locul limitarii, o infruntare a ceea ce lumea ar putea deveni in timpul vietii lui Storm".

Prin urmare, doar cateva persoane cunosc adevaratul sex al bebelusului: parintii, fratii sai - Jazz, in varsta de cinci ani, si Kio, de doi ani - un prieten de familie si doua moase.

Reactiile familiei si a celor cunoscuti difera, multi considerand ca Storm va avea de suferit din cauza batjocurii oamenilor din jur, insa mama copilului a declarat ca inca din momentul nasterii, chiar si oamenii care iubesc bebelusul intreaba pentru prima data daca este baiat sau fata.

Sotul ei a aparat-o: "Daca vrei sa cunosti cu adevarat o persoana, nu o intrebi ce organ sexual are".

Cuplul crede ca elibereaza bebelusul de constrangerile pe care societatea le impune barbatilor si femeilor. Ei pretind ca un copil poate lua decizii importante pentru el de la o varsta frageda.

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.