Hitler, un mare iubitor de caini, spera ca, la un moment dat, cel mai bun prieten al omului va invata sa comunice cu stapanii lor de la SS.

Nazistii vedeau cainii aproape la fel de inteligenti precum oamenii si au incercat sa-i dreseze sa vorbeasca si sa citeasca. Acesta era un alt plan secret de-al lui Hitler de a castiga cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Potrivit DailyMail, nazistii au recrutat cei mai inteligenti caini din toata Germania pentru a-i antrena si se spune ca acestia reusisera sa invete cainii sa imite vocea umana. Mai mult, se spune ca un caine ar fi reusit sa spuna “Mein Fuhrer” atunci cand a fost intrebat cine era Adolf Hitler.

Aceste experimente au fost scoase la iveala de catre academicianul Jan Bondeson de la Universitatea din Cardiff.

Potrivit acestuia, cainii erau antrenati la scoala Tier-Sprechschule ASRA, de langa Hanovra.

Cel mai intelligent canie ar fi fost un airedale terrier pe nume Rolf care “vorbea” batand din labute fiecare litera a alfabetului. Acesta ar fi invatat limbi straine, vorbea despre religie si chiar scria poezii. Se spune ca Rolf era si un adevarat patriot si si-ar fi exprimat dorinta de a se alatura armatei germane pentru ca ii “ura pe francezi”.

Un alt coleg de-al lui Rolf, pe nume Kurwenal, vorbea utilizand diferitele tipuri de latrat, corespunzatoare literelor alfabetului.

Toate aceste dezvaluiri au fost facute de catre Dr. Bondeson in cartea "Amazing Dogs: A Cabinet Of Canine Curiosities".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.