O echipa de cercetatori din Spania si Australia a pus la punct un test care ne poate ajuta sa masuram inteligenta extraterestra.

Ei au facut primul pas spre folosirea unei metode stiintifice pentru a masura inteligenta unei fiinte umane, a unui animal, a unei masini sau a unui extraterestru, scrie dailygalaxy.com.

"Am dezvoltat un test de inteligenta, un test care poate fi interupt in orice moment, dar care ofera o evaluare mai precisa a inteligentei subiectului testat", a declarat Jose Hernandez-Orallo, un cercetator de la Universitatea Politehnica din Valencia.

"Acesta poate fi aplicat la orice subiect – biologic sau nu- in orice moment al dezvoltarii sale (copil sau adult, de exemplu), pentru orice sistem, din prezent sau din viitor si cu orice nivel de inteligenta sau viteza", a subliniat Hernandez-Orallo.

Pana acum nu a existat niciun mod de a verifica daca sistemele actuale sunt mai inteligente decat cele folosite in prezent, de acum 20 de ani. Iar ceea ce este mai important este faptul ca pana acum nu au existat teorii sau instrumente de evaluare si comparare a sistemelor inteligente din viitor, care ar putea demonstra o inteligenta mai mare decat cea umana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.