Ideea de frumusete se pare ca se schimba odata cu globalizarea. In ultima vreme, din ce in ce mai multi asiatici apeleaza la chirurgia plastica pentru a-si schimba trasaturile cu unele mai �vestice�

Idealul lor de frumusete a devenit cel de pe copertile revistelor americane si ei chiar cred ca un aspect “american” iiva ajuta in viata, scrie CNN.

Acesta este si cazul unei fete de 12 ani, Min Kyong, care face balet. Se misca cu gratie si este pasionata de ceea ce face, dar cand se opreste, cade intr-o alta stare, ciudata. Ii lipseste increderea in sine si spera sa isi resolve aceasta problema facandu-si o operatie la ochi.

“Daca imi voi face operatia, ochii mei vor parea mai mari”, spune fata. Trebuie adaugat ca mama ei este cea care o sustine, ba mai mult, chiar ea spune ca fiica ei nu si-a dorit o operatie, dar ca ea a convins-o sa o faca.

“Eu am convins-o sa o faca pentru ca o va ajuta. Traim intr-o societate in care trebuie sa arati bine ca sa ajungi in fata. Ea este singura mea fiica”, a declarat mama fetei.

Standardul de frumusete nu este o fata cu trasaturi asiatice, ci una cu trasaturi caucaziene, spune doctoral Kim Byungung, directorul celui mai mari clinici de chirurgie plastica din Seul, Coreea de Sud. Cladirea are 12 etaje si toate salile de operatii sunt pline de cazuri precum Min Kyong.

Doctorul spune ca
“pacientii chinezi sau coreeni imi spun mereu ca nu le place cum arata si ca vor fete americane. Ideea de frumusete s-a schimbat, idealul fiind cel din vest. Acest lucru inseamna ca asiaticii vor sa isi ascunda trasaturile si sa arate mai americani. Nu le plac ochii mici si pometii proeminenti”.

Zilnic au loc 100 de operatii de acest gen in clinica de la Seul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.