Intr-un magazin vechi de optica din Bangkok, un barbat si-a transformat dragostea pentru muzica, intr-o "cariera de timp liber": face saxofoane din bambus, instrument la care a invatat sa si cante din curiozitate.

Nu departe de canalul Khlong Lod din Bangkok se afla magazinul lui Waiboon Tungyuenyong, opticianul care face saxofoane din bambus, scrie CNN Go.

Acesta s-a apucat sa faca saxofoane din bambus din pura curiozitate. "Cu circa 30 de ani in urma, ma uitam la o emisiune de televiziune unde era prezentata povestea unui german care facea saxofoane din bambus in zona de nord a Thailandei. (...) Eu cant la flaut, iar acest instrument are aceiasi degetatie. Sunetul m-a atins pana in adancul inimii si am fost sigur ca si eu pot canta asa", isi aminteste Waiboon.

La cativa ani dupa, cei doi s-au intalnit in Bangkok, iar Waiboon a inceput sa invete de unul singur sa cante la saxofonul din bambus primit de la german incercand sa imite melodiile pe care le auzea la radio.

"Mereu ascultam radioul noaptea. Frank Sinatra, Pat Boone, Beethoven, muzica instrumentala. Ascultam mereu, insa nu am retinut numele cantecelor", povesteste Waiboon.

Incetul cu incetul Waiboon a inceput sa cante prin restaurante si cum i se tot repeta: "Daca stii sa canti la el, inseamna ca stii sa-l si faci" l-au determinat sa invete cum sa faca un instrument similar. Astfel, dupa o perioada de cativa ani, timp in care si-a dat seama ca inainte de a face instrumentul trebuie sa lase bambusul sa se usuce, Waiboon a ajuns sa vanda saxofoane confectionate din bambus in magazinul sau de instrumente muzicale, aflat inspatele magazinului sau de optica.

"Uneori oamenii ma roaga sa-i invat sa cante, insa nu au suficienta rabdare si nu pot simti lemnul", se plange Waiboon care apoi ridica saxofonul sau de bambus si incepe sa cante "Fly me to the moon".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.