Maria Gomes Valentim, o brazilianca in varsta de 114 ani, a fost desemnata oficial drept cea mai in varsta persoana din lume, detronand-o pe americanca Besse Cooper, care este cu 48 de zile mai tanara, au anuntat, miercuri, reprezentantii Cartii Recordurilor Guinness

"Astazi (miercuri, n.r.), Cartea Recordurilor Guinness, autoritatea mondiala care atribuie acest titlu, poate sa confirme faptul ca brazilianca Maria Gomes Valentim a primit titlul de cea mai in varsta persoana din lume, avand 114 ani si 313 zile", afirma Guinness World Records, potrivit MEDIAFAX.

Maria Gomes Valentim s-a nascut pe 9 iulie 1896, in satul Carangola din statul brazilian Minas Gerais, unde locuieste si in prezent.

Pana la anuntul de miercuri, Guinness World Records o considerase pe americanca Besse Cooper, nascuta pe 26 august 1896, in statul Tennessee din Statele Unite ale Americii, ca fiind "decana de varsta a omenirii".

Intervievata de reprezentantii Guinness, noua decana de varsta a omenirii a declarat ca longevitatea ei neobisnuita se datoreaza unei "diete salutare", care include "un pahar de vin din cand in cand".

"Avand mainile foarte ferme, ea poate inca sa manance singura", se afirma in acelasi comunicat.

Vaduva din anul 1946, Maria Gomes Valentim primeste o pensie de 338 de dolari, echivalentul salariului minim din Brazilia.

Batrana se deplaseaza cu ajutorul unui scaun cu rotile si apeleaza atunci cand are nevoie la serviciile oferite de sistemul public de sanatate, deoarece nu are mijloacele financiare pentru a plati o asistenta medicala privata.

Maria Gomes Valentim are un fiu, patru nepoti si sapte stranepoti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.