Oamenii de stiinta au descoperit prima planeta din afara sistemului nostru solar capabila sa sustina viata asemanatoare cu cea existenta pe Pamant.

Planeta, numita Gliese 581d, se afla la 20 de ani lumina departare de de sistemul nostru solar si se pare ca are toate conditiile pentru sustinerea vietii, asemanatoare celei de pe Pamant, inclusiv oceane si chiar precipitatii, scrie DailyMail.

Cu toate acestea, Gliese 581d nu este ca acasa: cerul este rosu iar gravitatia este de doua ori mai mare decat a Pamantului, dubland greutatea sustinuta de picioare. In plus, atmosfera posibil bogata in dioxid de carbon ar fi irespirabila pentru oameni.

Oamenii de stiinta au fost surprinsi de descoperire, deoarece Gliese 581d a fost exclusa anterior dintre candidatii la planete locuibile, insa un nou program de calculator, capabil sa simuleze climate extraterestre, a confirmat ca Gliese 581d ar putea sustine viata.

Rezultatele obtinute cu acest program ar putea deschide calea pentru descoperirea unor potentiale planete locuibile, sau, de ce nu, care deja sunt locuite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.