O femeie care a fost orbita dupa ce iubitul caruia i-a refuzat cererea in casatorie i-a aruncat acid sulfuric in ochi a primit permisiunea de la o instanta din Iran de a se razbuna in acelasi fel pe agresor.

Femeia era hotarara sa se razbune exact in acelasi mod, iar familia barbatului a implorat pentru renuntarea la sentinta, potrivit Daily Mail.

O instanta din Iran i-a permis lui Ameneh Bahrami, in varsta de 32 de ani, sa se razbune, aruncand cu acid in ochii atacatorului sau, un student la Universitatea din Teheran.

Curtea a aplicat o lege veche - ochi pentru ochi, dinte pentru dinte - ceea ce a starnit controverse si reactii chiar si in Iran, unde justitia medievala inca este aplicata.

Ameneh Bahrami a ramas cu cicatrice puternice dupa ce Majid Movahedi, in varsta de 27 de ani, i-a aruncat cu acid sulfuric in ochi, intrucat cererea in casatorie ii fusese respinsa, transmite MEDIAFAX.

Atacul a avut loc in 2004, intr-o statie de autobuz, dupa ce barbatul a urmarit-o luni de zile.

In urma atacului, femeia a fost desfigurata si a orbit, suferind 19 interventii chirurgicale.

Instanta i-a acordat 19.000 de lire despagubire si l-a condamnat pe Majid la inchisoare, dar femeia a refuzat banii. Ea a dorit ca atacatorul ei sa sufere aceeasi trauma prin care a trecut ea in ultimii sase ani.

"Mama atacatorului i-a sunat pe parintii mei. A cerut indurare si a spus ca Majid ma va insoti permanent. Dar acum este prea tarziu
", a declarat Ameneh Bahrami.

De altfel, ea a fost amenintata cu moartea din cauza dorintei sale de a se razbuna.

"Politistii mi-au spus sa nu ies singura pe strada. Parintii mei sunt speriati. Ei cred ca judecatorul a gresit
", a mai spus victima.

In urma deciziei instantei, Ameneh a primit permisiunea de a injecta acid in ochii agresorului sau, urmand sa toarne 20 de picaturi in fiecare ochi.

Desi ar fi putut sa renunte la razbunare, Ameneh a declarat: "Sunt foarte fericita. Dupa sase ani s-a facut dreptate. Dar noi suntem niste perdanti, pentru ca am suferit enorm".

Citeste si:
Barbat, atacat de doi tineri cu o substanta periculoasa, posibil...
Barbat, atacat de doi tineri...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.