Un scafandru a realizat o serie de fotografii spectaculoase din spatiul dintre doua placi tectonice, cea a Americii de Nord si a cea a Eurasiei.

Alex Mustard, in varsta de 36 de ani, a realizat fotografiile la o adancime de 25 de metri, intr-o zona, din apropierea Islandei, plina de vai, vulcani si izvoare termale, create de placile tectonice, care sunt in continua miscare, indepartandu-se cu aproximativ 2,54cm pe an, scrie DailyMail.

De asemenea, Mustard a inotat si printre canioanele acvatice Silfra, Nes si Nikulasargja, care ajung la o adancime de pana la 61 de metri.



"Pentru un scafandru, acestea sunt cele mai spectaculoase locuri de vizitat - datorita faptului ca poti explora liniile de faliilor tectonice in trei dimensiuni ... M-am scufundat in multe locuri din lume, insa acesta are cu siguranta cea mai limpede apa. Multi au ameteli de la peretii abrupti si apa limpede"
, a declarat Alex Mustar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.