In baiat de 12 ani a purtat fusta la scoala in semn de protest impotriva regulilor cu caracter discriminator care ii impiedica pe baiati sa poarte pantaloni scurti.

Chris Whitehead, 12 ani, a purtat o fusta pana la genunchi in timpul orelor de scoala de la Impington Village College, din Cambridge, scrie The Telegraph.

El prostesteaza impotriva politicii uniformei scolare potrivit careia baietii nu au voie sa poarte pantaloni scurti in timpul verii.

Baiatul a tinut un discurs dimineata in fata a 1.368 de elevi, purtand fusta.

Chris crede ca fortand baietii sa poarte pantaloni lungi in timpul lunilor sufocante de vara afecteaza concentrarea si abilitatea lor de a invata.

Profesorii de la Impington Village College au interzis ca baietii sa poarte pantaloni scurti in timpul verii acum doi ani, in timpul unei sedinte cu parintii.

Insa atunci cand baiatul cu aspiratii politice, Chris, s-a inscris la aceasta scoala, el a fost oripilat si a promis ca lucrurile se vor schimba.

El a marsaluit alaturi de alti colegi care aveau bannere.

Mama baiatului l-a incurajat pe acesta pentru ca se lupta pentru ceea ce crede.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.