O femeie din Galati a stat timp de opt luni cu un fat care i s-a dezvoltat in abdomen, si nu in uter, fara ca sarcina sa fie depistata, iar in momentul in care a ajuns la spital medicii au constatat ca fatul era mort de aproximativ doua luni, acesta fiind considerat un caz medical rar.

Femeia in varsta de 31 de ani a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenta "Sfantul Apostol Andrei" din Galati acuzand dureri abdominale, iar medicii au constatat ca este vorba despre un caz extrem de rar: aceasta era insarcinata in opt luni, iar fatul se dezvoltase in abdomen, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, medicii au constatat ca fatul era mort de aproape doua luni.

"Pacienta a fost internata la obstetrica ginecologie pentru dureri abdominale. Ecografic, s-a descoperit un fat corespunzator varstei de sase luni. Cum situatia era nefavorabila unei intreruperi de sarcina, s-a procedat la o operatie cezariana in timpul careia s-a descoperit in cavitatea abdominala fatul, mort de circa doua luni. Nu avea semne de sarcina si chiar fusese la medicul ginecolog cu ceva timp in urma. Cum sarcina ei nu avea nicio legatura cu uterul, i s-a spus ca nu e insarcinata. De fapt, nu prezenta niciun semn de sarcina. Interventia a fost una conservatoare - a fost scos fatul, iar femeia a fost pusa sub tratament pana la refacere", a declarat dr. Alina Calin, medicul care s-a ocupat de acest caz.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Spitalului "Sfantul Apostol Andrei" Galati, dr. Nicolae Bacalbasa, a declarat ca este vorba despre un caz medical estrem de rar si ca pacienta a avut "mare noroc" ca a ramas in viata.

"In peste 40 de ani de medicina n-am mai vazut niciodata asa ceva. Riscul de moarte la care a fost expusa mama a fost enorm. Nu stiu daca vorbim despre o minune, dar femeia a avut mare noroc sa ramana in viata", a declarat dr. Nicolae Bacalbasa.

In prezent, femeia se afla sub tratament si este internata la Spitalul Clinic de Urgenta "Sfantul Apostol Andrei" Galati, fiind in afara oricarui pericol, potrivit medicilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.