Cabala este un cult cu o traditie veche de peste 5000 de ani. Termenul provine din limba ebraica, Kabbalah, care inseamna primire, receptare.

Aceasta doctrina are la baza unitatea materiei, implinirea sufletului si unirea Cosmosului cu omul, devenind astfel un Absolut. Revelarea Sinelui consta in protejarea omului de catre Divinitate, Sinele fiind el insusi chiar Dumnezeu exprimat prin fiecare persoana care adopta aceasta traditie.

Cabala nu este o religie, ci o stiinta care ajuta omul sa se cunoasca, sa descopere scopul vietii si motivul existentei sale.

  • Semnificatia sufletului in Kabala

Potrivit conceptiei Kabala, sufletul uman are trei elemente: Nefesh, Ru’ach si Neshamah.

Elementul Nefesh (partea inferioara, animalica a sufletului) se gaseste in toti oamenii si se uneste cu corpul fizic in momentul nasterii. Este uniunea dintre sursa fizica si cea psihica, oferindu-i unei persoane caracter, emotii, instinct si pofte trupesti.

Elementele Ru’ach si Neshamah nu sunt implantate in momentul nasterii, insa se dezvolta in timp, o data cu maturizarea trupului. Amplificarea acestora depinde, in mare masura, de actiunile intreprinse de oameni.

Partea Ru’ach contine virtutile morale si capacitatea de a distinge binele de rau, iar Neshamah este legata de intelectul uman, ajutand persoanele sa constientizeze existenta lui Dumnezeu, diferentiindu-le astfel de celelate forme ale vietii.

  • Omul in ritualul Kabala

Stiinta Kabbalah poate fi studiata de fiecare persoana, dovedindu-se a fi o doctrina care se ocupa cu cercetarea realitatii, a existentei umane si ajutarea omului pentru a se descoperi si a se uni cu Sinele. Pentru Dumnezeu, nu exista diferenta intre oameni, orice lucru fiind in acelasi timp masculin si feminin.

Pentru a ajunge sa gaseasca linistea si bunastarea sufleteasca in Kabala, omul trebuie sa inteleaga ca in el exista simultan binele si raul. Creatorul se poate releva doar prin lucru in grup si in momentul in care toti oamenii vor atinge nivelul maxim spiritual. Doar atunci va fi depasita bariera care exista intre lumea vazuta si cea spirituala.

Citeste si:
Ritual stupefiant de magie neagră în Rusia. Femeie găsită moartă și...
Ritual stupefiant de magie...

Citeste mai multe despre Kabala pe kudika.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.