Vremea isi face de cap: In Polonia ninge de doua zile ca in mijlocul iernii. Afla cum va fi vremea in Romania, in urmatoarele zile.

Din cauza ninsorilor masive si a vantului puternic, aproximativ 10.000 de oameni au ramas fara curent electric, pompierii fiind chemati la peste o mie de interventii, potrivit autoritatilor.

Ninsorile persista de doua zile, astfel ca, in multe locuri, stratul de omat depaseste 20 de centimetri
.

Totodata, traficul rutier a fost blocat pe mai multe sosele, iar trenurile au circulat cu mare dificultate. Fenomenul este cu atat mai ciudat cu cat in Polonia, de obicei, clima este blanda.

  • Cum va fi vremea in Romania?

Odata cu lasarea serii cerul incepe sa se mai curete de nori in vestul tarii, dar in rest, nici macar o stea nu se zareste. Ploile torentiale nu vor lipsi din centrul si sudul tarii, ba chiar la munte, la peste 1800 de metri altitudine, vorbim din nou de lapovite si chiar ninsori. Cele mai afectate de ploi se asteapta sa fie nordul Olteniei ca si cel al Munteniei, unde pana dimineata s-ar putea sa cada peste 15-20 de litri pe metru patrat. Vantul este si el neplacut in estul tarii. In plus, noaptea se anunta ceva mai rece decat precedentele, cu valori iniante de rasarit de la un grad la cel mult 11.

De altfel, nici joi nu va fi prea placut. Temperaturile scad, asa ca amiaza ne va aduce intre 8 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si cel mult 17-18 grade in vestul Olteniei. Soarele se va arata maine doar in vestul si nordvestul tarii, in rest, norii continua sa acopere cerul si sa lase ploi locale in Oltenia, Muntenia, sudul si estul Transilvaniei si, pe arii ceva mai mici, si in Moldova si Dobrogea. Muntii se aleg si ei cu ploi la altitudini mici si lapovite sau ninsori pe creste. Vantul va sufla in rafale sustinute in mai toate regiunile tarii, dar va deveni de-a dreptul neplacut in estul si sudestul tarii, ca si la munte.

Afla mai multe despre starea vremii pe Realitatea.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.