In fiecare primavara, Pamantul trece prin ramasitele de la coada cometei Halley, meteorii arzand in atmosfera si aducand anual ploaia de meteoriti eta-Aquaride. Anul acesta, perioada maxima va fi in noaptea de 5 spre 6 mai.
Pentru ca luna este noua, cerul va fi suficient de intunecat pentru ca evenimentul sa poata fi observat, numarul meteoritilor care ajung pe Pamant fiind de 40-60 pe ora, informeaza NASA.
  • Conditiile ideale pentru observatii sunt: un cer senin si fara luna, departe de lumina oraselor si, in special, inaintea zorilor.
Curentul de meteoriti eta-Aquaride este format din resturi ale celebrei comete Halley care poate fi observata de pe Pamant la fiecare 76 de ani.

Cometa a fost vazuta ultima oara in 1986 si va mai putea fi observata in 2061.
Numele de Eta-Aquaride vine de de la faptul ca originea aparenta a meteorilor este constelatia Varsatorului (Aquaris), potrivit science.nasa.gov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.