Multe cupluri au o relatie nereusita din cauza ca pun prea mult pret pe anumite convingeri care sunt pur si simplu gresite.

Statisticile psihologilor arata ca peste jumatate dintre casnicii se incheie cu un divort. Astfel, avantaje.ro ne ofera cateva solutii simple pentru a evita sau a dezamorsa conflictele din rela ia ta, inainte ca ele sa explodeze.

Se spune ca daca locuiti impreuna inainte de casatorie, veti avea o casnicie fericita. Este adevarat, insa nu este neaparat cheia succesului.

Contrar aparentelor, se pare ca exact cuplurile care testeaza viata in doi se feresc ulterior de angajamente. In plus, partenerii care se obisnuiesc cu ideea ca pot sa rupa oricand relatia, daca ceva scartie, sunt mult mai putin dispusi la comunicare, la dialog si la compromisuri.

De asemenea, se mai spune ca dragostea este de ajuns, insa si acest mit este fald. Iubirea intr-o casnicie nu trebuie sa insemne doar starea aceea inaltator-boema, ci si un „travaliu“ sustinut.

O relatie reusita presupune eforturi si daruire, inseamna si sa lasi de la tine si sa faci lucruri pentru celalalt, nu doar sa iti conservi prin contemplare mare ia sentimentelor.

“Copiii sunt liantul casniciei” este un mit cu efecte deseori „catastrofale“, atat pentru cuplu, cat si pentru cei mici. Un copil are nevoie de dragoste si atentie, trebuie sa fie dorit si asteptat ca pe un dar al vietii, nu ca o solutie tampon a unei eventuale crize afective.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.