Bautorii de cafea din intreaga lume se confrunta zilnic cu probleme cauzate de temperatura acesteia. La inceput cafeaua este prea fierbinte, iar apoi se raceste mult mai repede decat si-ar dori consumatorul.

Doi inventatori promit insa sa remedieze aceasta problema, cu ajutorul unor boabe de cafea metalice, care pot mentine cafeaua calda timp de pana la cinci ore, scrie dailymail.co.uk.

Boabele de cafea, numite "Coffee Joulies", pot aduce cafeaua fierbinte la o temperatura la care poate fi bauta de trei ori mai repede decat in mod normal, iar apoi mentin aceasta temperatura.

"Coffee Joulies" absorb excesul de temperatura din cafea atunci cand aceasta este prea fierbinte, eliminand ulterior caldura stocata pentru a o mentine la o temperatura constanta. Boabele sunt realizate dintr-un metal special, non-toxic, invelit in otel inoxidabil.

"Acest material este conceput sa se topeasca la 140 de grade Fahrenheit si absoarbe multa energie termica in timpul topirii. Astfel Joulies pot raci cafeaua de trei ori mai repede decat in mod normal. Odata ce cafeaua ajunge la temperatura la care poate fi bauta, materialul incepe sa se solidifice din nou, eliberand energia stocata in timpul topirii, iar cafeaua se mentine calda de doua ori mai mult", a declarat un purtator de cuvant al inventatorilor, citat de MEDIAFAX.

  • Boabele metalice de cafea, care vor fi comercializate curand in Statele Unite, functioneaza cel mai bine atunci cand recipientul in care este cafeaua este acoperit cu un capac.

Le asteptam si in Romania, cat mai curand!!



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.