Ce se intampla daca combini o fotografie normala, statica, cu zone de miscare? Arta fotografiei animate.

Inventatorii noii tehnologii sunt Jamie Beck, un fotograf din New York, si Kevin Burg, designer web si grafician. Acestia au dezvaluit ca procesul de lucru a pornit de la imagini animate obisnuite, create dintr-o succesiune rapida de instantanee.

Noile imagini animate contin insa zone "subtile" de miscare, izolate intr-un anumit punct al fotografiei, menite sa atraga atentia si sa "dezghete" imaginea. Procesul include atat fotografie statica, cat si surse video, insa editarea este manuala iar cele doua formate sunt diferite. Artistii au perfectionat efectele vizuale cu ajutorul formatului de fotografie GIF, potrivit The Atlantic.

"Este ceva magic la o fotografie obisnuita, deoarece surprinde un singur moment din viata, insa prin adaugarea unei miscari, experimentezi functiile video fara sa fii constrans de timp", spun inventatorii.

In concluzie, noua tehnologie, denumita de inventatori "cinemagraphs", este o forma de a adauga o sursa de miscare la o imagine statica. Editarea fotografiilor simple dureaza 3-4 ore, iar unele mai intrigante chiar o zi intreaga.

Click aici si aici pentru imagini.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.